Dat spant de kroon

Heb je ook gekeken? Naar het npo programma ‘Tegenlicht’, de aflevering van zondag 8 maart over Alfa mannen?
Ik ben tussentijds ook even flink afgeleid en in de ban geraakt van onze coronacrisis, maar ik wil hier toch nog héél even op terugkomen. Al was het maar om even te kunnen lachen.

Deze aflevering over Alfa mannen begint met een beeldshot in een struik.
Je hoort ondertussen een man van zich afschreeuwen en langzaam komt het beeld vanuit de struiken omhoog waarna je steeds meer van de rij mannen in een of ander bos te zien krijgt.
De man vooraan schreeuwt zijn onlust richting de rij met andere mannen. 
Vervolgens vertelt de voice over: ‘de man verkeert in een staat van verwarring’ en ‘traditionele rolpatronen staan op hun kop’.
Tot zover het spannendste deel van de docu.

Door de rest van de docu klinkt de enorm slechte, zielige, jammerende, achtergestelde positie van de westerse man door. Of nou ja doorklinken…het is wat betreft ‘Tegenlicht & co’ gewoon zo klaar als een klontje: mannen hebben het hoe dan ook slecht deze tijden.
Zo vertelt de Amerikaanse socioloog ‘Warren Farrel’ dat mannen sneller, en meer, verslavingen hebben. Onder mannen vindt meer zelfmoord plaats, ze produceren 50% minder sperma en het IQ van de man is, met de jaren, met 15% afgenomen.
Hoewel het op zichzelf niet perse iets is om over te lachen, is de overtuiging over de oorzaak van dit alles -zonder ook maar te knipperen met de ogen- dat wel.
De (positie van) vrouwen van tegenwoordig, die niet meer onder de duim van de man passen…..zíj zijn onherroepelijk de oorzaak.

Het is ook overal hetzelfde: die kutwijven ook altijd!

Op een zeker moment komt Elliott Hulse veel aan het woord, een Amerikaanse zelfbenoemde “Alfa man”, die mannen begeleidt in hun “Alfa capaciteiten” op zowel internet, seminars als in de sportschool.
Volledig passend in stijl, wordt deze “Alfa-goeroe” lekker stereotype in beeld gebracht en krijg je te zien hoe hij een behoorlijk zwaar uitziend gewicht, boven zijn hoofd brengt en houdt, om zijn overgecompenseerde spiermassa in vorm te houden.
Want ja, om met Elliotts’ woorden te spreken: ‘The leader of the home, is not a nice guy.’
Geen woord over gelogen vermoed ik in zijn geval…

Elliott vindt het nogal raar dat iedereen in deze wereld maar gelijk aan elkaar wil zijn. Wat hem betreft is dat niet zoals het hoort, laat staan hoe het bedoeld is.
Elliot zegt het luid en duidelijk: ‘de meeste mannen hebben wel een penis, maar denken als een vrouw’…
Dus dat jullie dat even weten hè mannen! Die halter die je ooit eens in een opwelling voor €2,50 bij de action had gekocht en je ergens achter het schot op zolder hebt geflikkerd, kan je er maar weer beter even bij pakken.
Deze docu maakt het onomstotelijk: wil je nog iets van je leven gaan maken als man op de arbeids- en relatiemarkt in de westerse wereld: heffen met je donder! Voor de vrrrrrouwtjesssss!

Het slachtofferschap van zo goed als elk sprekende man in deze docu, al helemaal in het daglicht gesteld van de oh zo heersende alles kunnende westerse vrouw, is stuitend! Het kan niet anders dan dat de mannen die hier aan het woord komen, door socioloog Warren Farrel hoogstpersoonlijk geselecteerd zijn op basis van die gehalveerd aangemaakte sperma en 15% dalende IQ. Als je het mij vraagt is het nog maar een kwestie van tijd voordat deze socioloog kan aantonen dat het beetje testosteron, die deze mannen wellicht ooit nog ergens bezaten, volledig overgenomen is door oestrogeen. Want het gejank in deze docu is ongekend!

Waar zo goed als elk aan het woord komende man in deze docu zelfreflectie heeft van een ui, stel ik dankbaar vast dat bij ons thuis maar één Alfa met enig regelmaat de kroon spant: de Alfa-lfa op ons broodje hamburger.

Kortom, kijken dus deze docu: Tegenlicht npo – Alfa mannen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: