Om in te lijsten

Onlangs kwam ik een voor mij nog relatief onbekend terrein tegen: blog lijstjes, of soms ook wel ‘blog tags’ genaamd als ik het goed begrijp: een rijtje vragen die de blogger dan beantwoordt.
Natuurlijk ben ik het wel eens eerder tegengekomen, maar dat dit vrij vaak en groots wordt ingezet door menig blogger, is voor mij wel nieuw.

De keuze is reuze en ik heb me kostelijk vermaakt met het lezen van deze blogpost hype. Nog het meest de vragen als ‘hoeveel lagen sokken draag je op de koudste dag van het jaar’ tot aan ‘heb je je dekbed ingestopt of los aan het voeteneind?’.
Nu ben ik eerlijk gezegd zelf ook gewoon toe aan iets luchtigs en daarom mensen, heb ik voor deze maand een blogpost met mijn antwoorden op 25 -willekeurig uit diverse lijstjes geplukte- vragen.
Answered with love…

25 vragen die niemand van me wil weten:

1. Wat is het slechtste kado dat je ooit gekregen hebt?
Een tuinkabouter

2. Welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet?
Kom op! Zoiets vraag je toch niet?

3. Wat is je favoriete quote?
‘Sarcasm, because beating the shit out of people is illegal’

4. Heb je wel eens in de bosjes geplast?
Ooit, heeeeeeeel lang geleden: we gingen zeilen met een groepje vrienden en bleven overnachten op een eilandje.
Die nacht zijn we allemaal genadeloos -vrijwel allemaal tijdens het plassen- aangevallen door muggen. Het heeft nog een hele tijd geduurd voordat alle jeuk en bulten weg waren. Sindsdien kan ik het niet meer zonder daar aan te denken en doe er dan ook alles aan om de vrije loop tegen te gaan midden in de natuur, zal ik maar zeggen.

5. Wat wilde je als kind worden later als je groot bent?
Madonna!

6. Wat ligt er onder je bed?
Ik gok stof….

7. Kan jij de olie van je auto verversen?
Zo toch? 

8. Wat voor banen heb je gehad? Noem er 5:
In de afgelopen 22 jaar:
Begeleidster in de GHZ
Begeleidster in de GGZ
Begeleidster in de GHZ
Begeleidster in de GHZ
En last but not least:
Begeleidster in de GHZ
Je ziet, de functies en vakgebieden tijdens mijn loopbaan is behoorlijk gevarieerd verlopen.

9. Kun je leven van je blog?
Bijna.

10. Ben je verlegen?
Nee, nooit geweest ook. Wel wordt mijn terughoudendheid die ik kan hebben, nog wel eens verward met verlegenheid. Dichtklappen kan ik ook nog prima, maar het woord verlegen past niet bij mij.

11. Wat is je beste eigenschap?
Over het algemeen ben ik best sympathiek.

12. Wat is je slechtste eigenschap?
Kuch, lees daar meer over in mijn blogpost ‘zonnestraaltje

13. Utrecht of Amsterdam?
Utrèg jochie!

14. Wat is het ergste wat je ooit hebt meegemaakt?
Getuige zijn van een afrekening (is gelukkig uiteindelijk mislukt overigens: de man heeft het overleefd).

15. Bert of Ernie?
Ey! Daar valt echt niet mee te spotten mensen. Het is hoe dan ook Bert én Ernie

16. Heb je ooit een boete voor te hard rijden gehad?
I have the right to remain silent. Anything I say can be used against me in court. I have the right to talk to a lawyer for advice before you ask me any questions. I have the right to have a lawyer with my during questioning. If i cannot afford a lawyer, one will be appointed for me before any questioning if i wish. If i decide to answer questions now without a lawyer present, i have the right to stop answering at any time.

17. Hoeveel talen spreek je?
Drie.
Nederlands, Engels, en ik spreek vloeiend Ironie.

18. Wat moet ik van jou weten om jou ten diepste te doorgronden?
Dat je van goede huize moet komen (betreft mensenkennis althans). Van daaruit is het niet meer zo ingewikkeld.  

19. Welke huishoudelijke klussen vind je leuk om te doen?
Het aanhoren hoe de vaatwasser de afwas doet is by far de leukste huishoudelijke klus.

20. Kijk je nog steeds tekenfilms?
Tsssss wat denk je zelf op m’n 43e?…………………..Ja natuurlijk!

21. Wat is je grootste ergenis bij mensen?
Mensen die het woord ‘nee’ niet (willen) begrijpen.

22. Wat zijn de kenmerken van je huisdier?
Gemêleerde vacht, 4 pootjes, staart en het mauwt en dat keer twee. 

23. Beschrijf het lelijkste kapsel dat je ooit hebt gehad.
Hahaha! Oké, zien is geloven: google ‘kuif jaren ‘80’ en you’ll know….

24. Wat is je allereerste herinnering?
Als 4 jarige, toen ik voor het keukenkastje stond toen iedereen nog sliep.
Het moet ergens voor 7.00u ‘s morgens geweest zijn. Ik kan hierbij zelfs het gevoel van die drang nog voor me halen: er lag een groot homp kaas in een bak in die keukenkast en ik moest en zou het eten. Ik heb de kaas uit die bak gehaald en zo groot als kon een hap uit de kaas genomen en het weer zo netjes mogelijk voor een 4 jarige teruggelegd. Mijn vader kwam er als eerst achter en die riep naar mijn moeder ‘ik heb de muis gevonden hoor! Het is een hele grote!’.
Het bleek (dit herinner ik me zelf allemaal niet) dat ik daarvoor al weken heb zitten knabbelen van de kaas, mijn ouders dachten aan muizen maar kwamen er maar niet achter waarom de bak dan niet was aangetast.

25. Ben je koppig?
Flikker op! NEE!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: